Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine va reprezenta Moldova la investirea președintelui Georgiei

© REUTERS / David MdzinarishviliPreședintele Georgiei, Salome Zurabișvili
Președintele Georgiei, Salome Zurabișvili - Sputnik Moldova
Abonare
MAE al Georgiei a comunicat că delegația Republicii Moldova deja și-a confirmat participarea la ceremonia oficială.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Delegația moldovenească ce urmează să participe la investirea președintelui Georgiei, Salome Zurabișvili, va fi condusă de Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a declarat în cadrul unui briefing ministrul de Externe al Georgiei, David Zalkaliani.

Cât de pregătită este societatea pentru un sistem electoral mixt? - Sputnik Moldova
Cât de pregătită este societatea pentru un sistem electoral mixt?

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Georgia a avut loc pe 28 noiembrie. Conform datelor CEC, după numărarea tuturor voturilor, Zurabișvili, care este susținută de partidul de guvernământ „Visul georgian”, a învins cu 59,52% din sufragii. Acestea au fost ultimele alegeri directe. Pe viitor șeful statului georgian va fi numit de către 300 de delegați. Termenul mandatului noului președinte este de șase ani, și nu de cinci, cum era până acum.

„Invitații pentru participarea la investire au fost trimise în toate țările și ambasadele acreditate cu care Georgia întreține relații diplomatice. La ora actuală, avem confirmarea din partea președintelui Armeniei. Totodată, va sosi o delegație din Cehia condusă de președintele Senatului; o delegație din Serbia în frunte cu președintele parlamentului; o delegație din Lituania condusă de președintele parlamentului; delegația din România va fi condusă de vicepremierul țării; delegația din Moldova va fi condusă de ministrul de Externe, iar delegația din Turkmenistan va fi condusă de ministrul Comerțului”, a spus Zalkaliani.

Investirea președintelui Georgiei va avea loc pe 16 decembrie la Telavi, în complexul istoric „Batonisțihe”, fostă reședință a țarului Irakli II, unicul palat împărătesc care s-a păstrat în Georgia.

Anterior, mass-media din Georgia au comunicat că la investire vor sosi circa 1,2 mii de oaspeți din străinătate.

Fluxul de știri
0