Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate încalcă cel mai des legislația vamală

© Sputnik / Miroslav RotariBd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 146 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, săptămâna trecută, 498,7 milioane de lei, fiind perfectate aproape 12 mii de declarații vamale.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au schimbat procedura de intrare în Moldova a mașinilor cu numere străine

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute au fost relevate 146 de încălcări ale legislației vamale. Potrivit unei note informative a Serviciului Vamal, cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 86 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de peste 277 de mii de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit mai mult de 77,5 mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

Fluxul de știri
0