Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate încalcă cel mai des legislația vamală

© Sputnik / Miroslav RotariBd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 146 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, săptămâna trecută, 498,7 milioane de lei, fiind perfectate aproape 12 mii de declarații vamale.

Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Societate
Deputații au schimbat procedura de intrare în Moldova a mașinilor cu numere străine

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute au fost relevate 146 de încălcări ale legislației vamale. Potrivit unei note informative a Serviciului Vamal, cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum.

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 86 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de peste 277 de mii de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit mai mult de 77,5 mii de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

Fluxul de știri
0