Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expoziție de artă, în holul Primăriei: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic"

© Sputnik / Miroslav RotariLucia Caciuc
Lucia Caciuc  - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările de grafică și pictură a 46 de copii care frecventează centrele comunitare specializate din municipiul Chișinău au fost prezentate în cadrul unei expoziții cu genericul: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic", vernisată în holul Primăriei.
Expoziție de artă, în holul Primăriei: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic"

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru, a relatat despre implicarea copiilor din centrele comunitare în desfășurarea activităților dedicate sărbătorilor de iarnă. Ea a spus că prin această activitate este cultivat şi valorificat potenţialul artistic al copiilor.

"Poate în spatele unui micuț pictor care astăzi și-a expus creația în Primărie, va crește un pictor renumit sau pur și simplu un om cu suflet mare. Cu siguranță, cei care creează frumosul nu vor putea face lucruri urâte. Majoritatea desenelor sunt făcute în culori calde, albastru pal, verde pal. Sunt și brăduți confecționați din diferite materiale reciclabile", a subliniat șefa interimară a Direcției Municipale pentru Protecția Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc-Roșioru.

Potrivit ei, datorită acestei expoziții, în Primărie va predomina o atmosferă plăcută, care va crea buna dispoziție și va îmbunătăți felul în care interacționează funcționarii și cetățenii.

"Lumea de regulă vine la Primărie cu necazuri, cu supărări și probleme. Însă această intrare le va descreți frunțile, vor vedea frumosul prin ochii copiilor și poate funcționarilor de la primărie le va fi mai ușor să rezolve în mod eficient problemele comunității", a declarat Lucia Caciuc-Roșioru.

În municipiul Chişinău sunt opt centre comunitare pentru tineri care desfășoară activități de pictură. Acestea sunt frecventate de către copii din familii social vulnerabile, copii ai străzii și copii aflați în grupurile de risc.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0