Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum se trece hotarul cu Ucraina: Un post vamal închis, iar altul – cu restricții

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Un post vamal de la frontiera moldo-ucraineană este închis, iar prin altul sunt impuse anumite restricții de circulație.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Serviciul Vamal amintește despre faptul că, începând cu data de 5 noiembrie, este închis temporar postul vamal de la ”Palanca”. Măsura a fost impusă de necesitatea efectuării lucrărilor de extindere a noului punct de trecere, care va fi dat în exploatare la finele anului curent.

”Călătorii care intenționează să traverseze frontiera pe la Palanca în această perioadă, sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal ”Tudora”, unde a fost suplimentat numărul de inspectori pentru a face față fluxului de călători”, menționează Serviciului Vamal ntr-un comunicat.

O angajată a serviciului vamal ucrainean verifică pașapoartele concetățenilor săi la trecerea frontierei - Sputnik Moldova
Societate
Pentru moldovenii care merg în Ucraina: Un post vamal a fost închis

Totodată, sunt impuse anumite restricții de circulație, apărute din data de 2 noiembrie, prin postul vamal ”Moghileov-Podolsk” de pe teritoriul Ucrainei, în legătură cu inițierea lucrărilor de înlocuire a asfaltului în zona de control vamal. Lucrările de reabilitare sunt prevăzute pentru două luni.

Prin urmare, având în vedere că în această perioadă capacitatea de perfectare a postului ucrainean se va reduce, Serviciul Vamal vine cu recomandarea de a traversa frontiera și prin punctele de trecere ”Briceni-Rossoșanî” sau ”Criva-Mămăliga”. De asemenea, începând cu data de 28 noiembrie, călătorii pot opta și pentru postul ”Unguri”, deschis pentru mijloacele de transport de pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Fluxul de știri
0