Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Videoconferință: Cum trăiesc moldovenii în Federația Rusă

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaMoscova
Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, 11 decembrie, ora 14:00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc videoconferința cu tema: „Diaspora moldovenească în Rusia”.

Pe 31 octombrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a aprobat Concepția politicii migrațioanale de stat a Federației Ruse. Acest document îi vizează direct la cetățenii moldoveni care muncesc în Rusia. Cum o duce diaspora moldovenească în Federația Rusă? Cu ce probleme se confruntă concetățenii noștri? Cum decurge integrarea culturală a moldovenilor în societatea rusească? La cine pot apela cetățenii Moldovei pentru a obține o consultație juridică competentă sau un alt ajutor în Rusia? Aceste aspecte, dar și altele vor fi discutate pe parcursul videoconferinței, împreună cu reprezentanții mass-media, de către:

- Ludmila CORSUN, președintele Autonomiei Federative Național-Culturale (AFNC) a Moldovenilor din Rusia;

- Elena CRISTOFOR, președintele Uniunii Moldovenilor pe lângă AFNC;

- Simion BÂRLEA, președintele Autonomiei Național-Culturale a Moldovenilor „Nistru” din regiunea Kaluga.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Теl.: 079900003.

Videoconferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bd. Ștefan cel Mare, 202, et. 4.

Fluxul de știri
0