Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune de amploare: Ce s-a întâmplat într-un club de noapte din Capitală - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Patru persoane au fost reținute în această dimineață în urma unor percheziții întreprinse la domiciliile membrilor unei grupări criminale.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Pastile de tip Ecstasy, cocaină, amfetamină au fost depistate de polițiști într-un club de noapte din Capitală. Dealerii le solicitau clienților să consume drogurile imediat ce erau procurate.
Ofițerii Direcției Antidrog și ai Direcției Investigare a Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii municipiul Chișinău oficiul Buiucani, au reținut patru persoane cu vârstă cuprinsă între 23 – 28 de ani, bănuite de comercializarea drogurilor în cluburile de noapte. Totodată, se examinează implicarea administrației și funcționarilor clubului de noapte în favorizarea realizării drogurilor.

Ce au depistat oamenii legii în clubul de noapte

Grupul  acționa după o schemă bine pusă la punct, fiecare membru avea rolul său, drogurile erau transmise doar clienților cluburilor de noapte cărora dealerii le solicitau să le consume imediat după transmitere. Reținerea a avut loc în unul din cluburile de noapte  din  sectorul Centru al capitalei.

Poliția l-a reținut pe un bărbat bănuit de uciderea tinerii din Cricova  - Sputnik Moldova
Societate
Luptătorii Fulger au descins într-un local din Capitală: Iată motivul - Video

În scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate, forțele de ordine au efectuat un șir de măsuri speciale de investigație, activități soldate cu efectuarea mai multor percheziții la domiciliile membrilor grupării criminale, cât și reținerea în flagrant azi dimineața,   a patru  persoane. 

În cadrul percheziției, în local au fost depistate mai multe doze de droguri de diferite tipuri: pastile Ecstasy, pliculețe cu praf alb asemănător cu amfetamina sau cocaină, MDMA.

Anterior au fost efectuate achiziții de control de la persoanele reținute, cu ajutorul ofițerului sub acoperire infiltrat în această grupare infracțională, fiind procurate droguri în incinta localului. O pastilă Ecstasy era vândută consumatorilor la prețul de 350 – 500 de lei.

Totodată, ca urmare a acțiunilor desfășurate în incinta clubului de noapte, au fost îndreptate la examinarea medicului din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie 15 persoane  cu  suspecții de consum al stupefiantelor, iar la  opt din ei a fost constatată starea de ebrietate narcotică.

În prezent, patru  persoane sunt reținute pentru 72 ore. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Administrația clubului de noapte, suspectată de mai multe încălcări grave

Reținere - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Vezi ce făcea o grupare infracțională în nordul Moldovei - Foto

În acest caz se examinează implicarea administrației și funcționarilor clubului de noapte în favorizarea realizării drogurilor. Ca urmare a percheziției în interiorul localului, au fost depistate și multe încălcări de ordin economico-financiar și anume, precum: lipsa documentelor juridice ce ar permite desfășurarea activității  (autorizație sanitară, certificate de origine și calitate), lipsa documentelor de proveniență legală pe băuturile spirtoase aflate în comercializare, mijloace bănești nereflectate prin intermediul mașinii de casă și control în sumă impunătoare, lipsa documentelor de proveniență legală pe mobilierul și tehnica audio sonoră, produse alcoolice supuse comercializării în lipsa timbrelor de accize, antisanitarie totală la locul de păstrare și pregătire a alimentelor. La fel, a fost depistată tehnica de calcul prin intermediul căreia se reflecta contabilitatea dublă, fapt care exista o bănuială rezonabilă de evaziune fiscală.

Perchezițiile continuă la domiciliile și automobilele bănuiților pentru depistarea și ridicarea a noi probe pe această cauză.

Amintim că ceasta este a doua operațiune antidrog în cluburile de noapte din capitală din ultimele două săptămâni, urmând să fie documentate și trași la răspundere membrii  altor grupări criminale care practică astfel de activități ilegale.

Fluxul de știri
0