Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru pensionari: Vârsta de pensionare ar putea fi micșorată, dar cu o condiție

© SputnikПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Majorarea vârstei de pensionare nu a fost pe placul cetățenilor. Partidul Socialiștilor deja a anunțat că dacă ajung la guvernare vor face tot posibilul pentru a reduce vârsta de pensionare.

În cadrul emisiunii "POLIGRAF", deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a declarat că vârsta de pensionare poate fi micșorată, dar cu o condiție - să ajungă PSRM la guvernare. Tot el menționează că această modificare este influențată direct de starea economică a țării.

"În cazul în care PSRM ajunge la guvernare, vom întreprinde măsurile necesare pentru a redresa situația economică. Deschiderea unor întreprinderi noi, crearea locurilor de muncă, respectiv vor crește veniturile la fondul social. Astfel, noi vom putea reduce vârsta de pensionare, majorată de actuala guvernarea” a declarat Vlad Bătrâncea.

Întrebat de cât timp ar avea nevoie viitoarea guvernare pentru a face această modificare, Vlad Bătrâncea s-a arătat sigur că "schimbările pot fi făcute în cei patru ani de mandat, iar cetățenii vor simți rezultatele chiar în primii doi ani".

Mai multe detalii găsiți în secvența video de mai jos.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0