Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Electrocutat mortal în timp ce-și păștea vitele: Cine este vinovat de tragedie

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaВысоковольтные провода
Высоковольтные провода - Sputnik Moldova
Abonare
Condamnarea a venit peste zece ani de la producerea tragediei - patru ani de închisoare, cu suspendare.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Inginerul-şef de sector al reţelei de distribuţie Comrat a companiei ÎCS „RED Union Fenosa" SA, acuzat de încălcarea regulilor de exploatare a obiectivelor energetice, soldată cu decesul unei persoane, a fost condamnat recent, după ce ani la rând a fost achitat de magistraţi pe motiv că fapta nu a fost comisă de inculpat. Condamnarea este cu suspendare.

Выставка Сделано в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Mai mulți copii au murit în timp ce culegeau nuci

Cazul a avut loc acum zece ani,  în dimineaţa zilei de 8 octombrie 2008, în raionul Ceadâr-Lunga. Fiind responsabil de asigurarea securităţii şi funcţionalităţii lucrărilor la reţelele electrice, amplasate pe sectorul pe care-l deservea, inginerul-şef a încălcat prevederile legale de exploatare tehnică a centralelor şi reţelelor electrice, informează Procuratura Generală. Drept urmare, un bărbat care-şi păştea cornutele a fost electrocutat mortal de un cablu de înaltă tensiune care atârna de la un pilon de electricitate.

După zece ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, timp în care dosarul a făcut de cinci ori obiectul examinării la Curtea Supremă de Justiţie, magistraţii Curţii de Apel Chişinău au casat, într-un final, sentinţa ilegală de achitare a inculpatului şi l-au condamnat pentru crima comisă la patru ani închisoare, cu suspendare. În plus, el urmează să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material în sumă de 52 de mii de lei.

Decizia este definitivă şi executorie însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiţie.

Fluxul de știri
0