Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câte sâmbete vor munci și câte zile se vor odihni bugetarii moldoveni la sfârșit de an

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiФестиваль “Путешествие в Рождество”
Фестиваль “Путешествие в Рождество” - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Bugetarii din Moldova vor avea trei minivacanțe prilejuite de sărbătorile de iarnă, însă o parte din zile vor trebui recuperate.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Două zile de sâmbătă, din 8 și 15 decembrie, au fost declarate drept zile de lucru în Moldova. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Guvern încă pe 24 ianuarie curent. Decizia a fost luată din considerente de optimizare a procesului de muncă și pentru a le da bugetarilor posibilitatea de a se odihni mai mult în perioada sărbătorilor.

Astfel, trei săptămâni consecutiv, cetățenii țării se vor putea odihni câte patru zile la rând – de pe 22 până pe 25 decembrie, de pe 29 decembrie 2018 până pe 1 ianuarie 2019 șui de pe 5 până pe 8 ianuarie.

Zile libere legale în Moldova

Potrivit Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova, bugetarii au zile libere de Crăciun, Anul Nou, Paște, Ziua Internațională a Femeii, Ziua Muncii, Ziua Victoriei, Ziua Internațională a Copilului, Ziua Republicii și Ziua Limbii.

Trei minivacanțe în 2019

De altfel, bugetarii vor avea anul viitor alte trei minivacanțe. La sfârșitul lunii noiembrie, Guvernul a aprobat o hotărâre cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2019.

Девушки - Sputnik Moldova
Câte zile libere vor avea moldovenii în 2019

Astfel, au fost declarate libere zilele de marți, 30 aprilie, de vineri, 10 mai, și de luni, 26 august, din anul 2019. Acestea preced sau urmează unele zile de sărbătoare care sunt libere. Acestea  ar urma să fie recuperate în sâmbetele din 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019.

Potrivit acestei hotărâri, bugetarii se vor bucura de cinci zile libere de Paști, marcat  anul viitor pe data de 28 aprilie și 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii. Zilele libere vor începe de sâmbătă 27 aprilie și vor dura până joi, 2 mai.

O altă minivacanță de patru zile pentru bugetari va urma peste o săptămână. Începând cu ziua de joi, 9 mai, când în Moldova este marcată oficial Ziua Victoriei și Ziua Europei, și până luni, 13 mai, moldovenii se vor bucura de patru zile libere.

A treia minivacanță de cinci zile va fi la sfârșitul verii. Începând cu data de 24 august și până pe data de 28 august inclusiv, toți salariații se vor odihni. După care vor reveni la muncă două zile, miercuri și joi, 29 și 30 august, iar vineri, 31 august, de Ziua Limbii Noastre, vor avea din nou zi liberă, urmată de sâmbătă și duminică.

Calendarul sărbătorilor oficiale și a zilelor libere în Moldova, 2019
Câte sâmbete vor munci și câte zile se vor odihni bugetarii moldoveni la sfârșit de an - Sputnik Moldova
Calendarul sărbătorilor oficiale și a zilelor libere în Moldova, 2019
Fluxul de știri
0