Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare de ultimă oră a Ministrului de Externe: Se referă la călătoriile în Turcia

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaВиды Стамбула
Виды Стамбула - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Turcia trebuie să șină cont neapărat de acest lucru.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Autoritățile turce pregătesc tranziția zborurilor de la Aeroportul Istanbul „Atatürk” către „Noul Aeroport Istanbul”.

Aeroport, avion - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Turcia va avea cel mai mare aeroport din lume: A decolat primul avion - Foto

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a informat despre această situație cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Turcia.

Preluarea activităților și zborurilor Aeroportului Istanbul „Atatürk” de către „Noul Aeroport Istanbul” va începe la 30 decembrie 2018, ora 00:00 și se va încheia pe 31 decembrie 2018, 21:00.

Ministerul de resort informează că după 31 decembrie 2018, ora 21:00, Aeroportul Istanbul „Atatürk” va fi închis pentru cursele aeriene a zborurilor comerciale interne și internaționale.

”Pe această cale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Еurореnе rесоmаndă cetățenilor Republicii Moldova cаre se află, tranzitează sau planifică să сălătоrească în Republica Turcia, să verifice cu atenție sporită aeroportul și оrаrul zborurilor”, a menționat instituția.

În cazul apariției unor probleme, cetățenii moldoveni se pot adresa la Consulatul Republicii Moldova la Istanbul la telefonul (+90212) 251 72 64 sau pe email - istanbul@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrului de Apel al MAEIE: +373 22 788722.

Noul aeroport se află la aproximativ 40 de kilometri de centrul Istanbulului, în apropiere de litoralul Mării Negre.

Fluxul de știri
0