Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au mai rămas două zile! Ce trebuie să știe participanții la trafic

© Sputnik / OsmatescoVeaceslav Sârbu
Veaceslav Sârbu - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au decis schimbarea regulilor privind admiterea în traficul rutier a vehiculelor cu tracțiune animală. Iată ce sancțiuni îi așteaptă pe căruțași.
Au mai rămas două zile! Ce trebuie să știe participanții la trafic

Pentru a fi admis în traficul rutier, vehiculul cu tracțiune animală trebuie să fie echipat în modul stabilit (http://lex.justice.md/md/350978/) să aibă un număr de înregistrare, să fie dotat în față cu catadeope de culoare albă, pe laterală de culoare portocalie și în spate de culoare roșie, de formă triunghiulară.

"După numărul total de vehicule cu tracțiune animală care sunt pe teritoriul țării avem înregistrate 18649 de vehicule cu tracțiune animală, de asemenea care sunt înregistrate în corespundere cu prevederile Hotărârii de guvern nr. 1074 sunt 1188", a declarat șeful Serviciului Juridic din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Veaceslav Sârbu.

Potrivit lui, din numărul total de încălcări înregistrate în zece luni ale anului 2018 avem 60 de încălcări din domeniul circulației rutiere. Astfel, căruțașii prinși în stare de ebrietate vor fi cercetați contravențional.

"Dacă să ne referim expres la sancțiunea prevăzută pentru conducerea vehiculului cu tracțiune animală în stare de ebrietate, Codul Contravențional ( alin.3, art.233) enumeră expres că în cazul în care admiterea la trafic a conducătorului de vehicul nu prevede obligația de a deține permis de conducere, aceștia urmează să fie sancționați cu amendă de la 350 la 500 de unități convenționale", a punctat Veaceslav Sârbu.

Totodată, el a ținut să precizeze că noile modificări și completări la Codul Contravențional vor intră în vigoare începând cu 9 decembrie 2018.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0