Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Gaburici anunță când vor reveni acasă locatarii blocului afectat de explozie

© Sputnik / Alexandr OsmatescoIncendiu în sectorul Râșcani
Incendiu în sectorul Râșcani - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a făcut un anunț important pentru cei care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani al Capitalei: Iată când vor reveni locatarii în casele lor.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Locatarii blocului afectat de explozia produsă pe 6 octombrie în sectorul Râșcani al capitalei pot reveni de astăzi acasă, anunțul a fost făcut de ministrul Chiril.

Potrivit Ministerului Economiei, 116 dintre cele 126 de apartamente au fost reparate deja, iar în alte 10 apartamente, de la etajele 14-17, care au fost afectate cel mai mult de explozie – au loc lucrări de finisare, care se vor încheia în următoarele zilele.

”Ne bucurăm că în ajunul sărbătorilor, locatarii pot reveni în siguranță acasă”, a menționat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Reamintim că în seara zilei de 6 octombrie s-a produs o explozie în sectorul Râșcani din Capitală, în urma unei scurgeri de gaze. Atunci a fost creat un grup de lucru format din specialiști în domeniu, care au expertizat, monitorizat și coordonat toate acțiunile de reparație a blocului afectat.

În prezent, Ministerul Economiei și Infrastructurii lucrează la un regulament complex care va prevedea expres utilizarea, alimentarea și importul buteliilor de gaz pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0