Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce spun chișinăuienii despre Pomul de Crăciun din Capitală

© Sputnik / Miroslav RotariМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurat în acest an pe 5 decembrie, la ora 18:00.
Ce spun chișinăuienii despre Pomul de Crăciun din Capitală

Bradul din Piața Marii Adunări Naționale, gata împodobit, a fost analizat cu multă atenție de cei prezenți la inaugurare. Este pentru prima dată când avem un brad artificial în centrul Capitalei.

Unii oameni susțin că în acest an, bradul este mai frumos, decât în anii precedenți: "Îmi pare că este mai frumos decât în anii precedenți, pentru că este aranjat mai bine".

Chiar dacă unii consideră că bradul natural este acel care aduce farmecul sărbătorii, alții sunt de părerea că instalarea unui brad artificial este o hotărâre foarte bună: "Este mai bine că este artificial, deoarece păstrăm fauna. Îl vom putea folosi mai mulți ani la rând."

Sunt și locuitori care consideră că frumusețea bradului nu este caracterizată de faptul dacă este natural sau artificial, o dată ce acesta aduce farmecul deosebit sărbătorii: "Este frumos, nu contează dacă este natural sau artificial", "Bradul este foarte frumos. Este o bucurie foarte mare, am venit la această deschidere, pentru că măcar puțin să ni se bucure sufletele noastre."

În acest an locuitorii țării au fost cei care au ales ce fel de brad își doresc să fie instalat în PMAN de sărbătorile de iarnă. Pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Capitalei a fost lansat un sondaj în care locuitorii țării au fost întrebați „Ce fel de brad ar trebui să fie instalat în Piața Marii Adunări Naţionale de sărbătorile de iarnă – brad natural sau brad artificial”. În urma sondajului, 87% dintre cetățeni au votat pentru brad artificial.

Bradul de Crăciun are 20 de metri și a fost inaugurat pe 5 decembrie în centrul Capitalei. Pentru procurarea bradului au fost alocate 200 de mii de lei, iar pentru instalațiile de Crăciun în jur de 170 de mii. Pomul a fost decorat cu peste 2 000 de globuri roșii și argintii și 1,5 kilometri de ghirlande.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0