Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au ars de vii în propriile case: Pompierii nu au mai putut face nimic

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaDepozit militar în flăcări
Depozit militar în flăcări - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Două persoane s-au stins din viață după ce casele în care se aflau au izbucnit în flăcări.

CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați să intervină pentru a lichida un incendiu produs într-o casă de locuit din localitatea Cinișeuți din raionul Rezina.

Incendiu la Străşeni - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Iată câți oameni au ars de vii ori s-au intoxicat mortal de la început de an

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 03:30. Ajunși, pompierii au stabilit că o locuință cu suprafața de 35 metri pătrați a fost cuprinsă de flăcări. Conform informațiilor IGSU, focarul arderii se afla în regiunea gurarului sobei, iar în apropierea acesteia a fost depistat cadavrul carbonizat al stăpânului în vârstă de 63 de ani.

Totodată, în încăperea vecină, salvatorii au găsit  cadavrul unei femei în vârstă de 59 de ani. Pompierii au reușit în cel mai scurt timp să localizeze incendiul, fără ca acesta să obțină răspândire.

Incendiul a fost lichidat la ora 05:55 afectând 70% din suprafața încăperii. Cauza, circumstanțele, dar și prejudiciile materiale urmează să fie stabilite ulterior. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență  îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare în timpul sezonului rece a anului.

Șocant! Vezi cum lucrează unii pompieri din Moldova>>>

Oamenii sunt rugați să fie foarte prudenți în timpul utilizării surselor se încălzire, dar și să verifice starea tehnică a acestora și a canalelor de evacuare a fumului. Este strict interzisă utilizarea lichidelor ușor inflamabile pentru aprinderea surselor de încălzire. Potrivit IGSU de la începutul anului 2018 au fost înregistrate 1583 de incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.

Fluxul de știri
0