Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Dodon oferă detalii despre vizita sa la Sankt Petersburg

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon urmează să aibă mai multe întrevederi cu liderii statelor membre a Uniunii Economice Eurasiatice.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru în Sankt Petersburg, pentru a participa la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, precum și la reuniunea informală a șefilor de state ale CSI.

”În cadrul acestor forumuri, voi avea întrevederi bilaterale cu liderii altor state. De asemenea, voi avea o întrevedere cu conducerea orașului de pe Neva”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că Republica Moldova participă pentru prima dată la summit-ul UEEA în calitate de stat-observator, după ce la ședința din luna mai, de la Soci, Republica Moldova a devenit prima țară-observator în cadrul acestei structuri economice.

Anterior, președintele Dodon a comunicat că a fost invitat de șeful statului rus, Vladimir Putin, să participe în calitate de observator la summit-ul UEE care va avea loc pe 6 decembrie, la Sankt Petersburg.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) este o uniune economică înființată în baza Uniunii Vamale și Spațiului Economic Unic și funcționează începând cu 1 ianuarie 2015. În prezent, membri ai UEE sunt Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan.

Fluxul de știri
0