Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată ce pățești dacă consumi alcool în curtea blocului la Ciocana

© Pixabay / LauritaMАлкоголизм
Алкоголизм - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Ciocana au efectuat razii prin curțile blocului și au săltat pe cei care consumau alcool și făceau scandal.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Ciocana, Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău, au desfăşurat razii pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pentru a-i depista pe cei car practică traficului ilicit de mărfuri, care comercializează băuturi alcoolice contrafăcute, care se află în stare de ebrietate și care comit alte infracțiunilor contravenționale.

În urma acestor razii, polițiștii au identificat 25 persoane care încălcau grosolan ordinea publică în curțile blocurilor locative,  ei fiind documentați prin prisma art. 355 „Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool”, art. 354 „Huliganismul nu prea grav” şi art. 357 „Tulburarea liniştii” ale Codului Contravențional. Celor 25 de oameni le-au fost aplicate amenzi în sumă totală de 14850 de lei.

Totodată oamenii legii au documentat 7 puncte comerciale unde era comercializate ilegal băuturi alcoolice, în lipsa actelor de proveniență și cu încălcarea regulilor stabilite în actele de funcționare. Drept urmare, poliţiştii au ridicat în total 238 de sticle cu băuturi alcoolice, 330 de litri de vin, 45 de pachete de țigări fără acte de proveniență și de o calitate dubioasă.

Toate probele au fost ridicate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată, iar polițiștii continuă investigarea tuturor circumstanțelor.

În acest context agenții economici riscă amendă în mărime de până la 15 000 de lei, iar instituțiile competente în domeniul alimentației publice vor fi sesizate pentru luare de atitudine conform legislației în vigoare.

Poliția Capitalei continuă acțiunile la acest compartiment, iar cetățenii sunt atenționați să respecte legislația în vigoare şi să se conformeze cerințelor legale ale polițiștilor.

Fluxul de știri
0