Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Incidentul din strâmtoarea Kerci va urgenta crearea armatei europene

© Photo : FSB RFNavele Ucrainei reținute de Serviciul de Grăniceri ruși pentru încălcarea frontierei de stat a Rusiei în portul Kerci
Navele Ucrainei reținute de Serviciul de Grăniceri ruși pentru încălcarea frontierei de stat a Rusiei în portul Kerci - Sputnik Moldova
Abonare
Ildus Iarulin, doctor în filozofie, profesor la Universitatea de Stat din Habarovsk, spune care vor fi urmările întâlnirii de la Bruxelles a miniștrilor de Externe ai țărilor NATO.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. SUA speră ca la întrunirea de la Bruxelles a miniștrilor de Externe ai țărilor NATO să fie elaborat un răspuns unitar al Alianței Nord-Atlantice privind incidentul din strâmtoarea Kerci, a comunicat RIA Novosti.

Întâlnirea de la Bruxelles are loc în perioada 4 – 5 decembrie.

„Nu se va întâmpla nimic serios, având în vedere că noi nu știm până în prezent care va fi reacția SUA. Europenii însă doresc să se protejeze din cauza faptului că nu reacționează și acum va fi întreprins un nou pas spre crearea unei armate unice europene. Vor utiliza acest incident pentru a impulsiona cumva această chestiune”, a spus expertul.

Participanții la întâlnire se vor limita cu siguranță la o nouă rezoluție antirusească, afirmă politologul.

Ex-ministru german: Kievul a încercat să angajeze Berlinul într-un război>>>

„Vor fi foarte activi reprezentanții Țărilor Baltice, inclusiv Polonia. Cred însă că astfel de state ca Germania și Franța nu le vor prea îngădui să se manifeste. Însă rezoluția privind condamnarea Rusiei va fi adoptată”, a rezumat Iarulin.

 

 

Fluxul de știri
0