Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Copiii secolului XXI îi cer lui Moș Crăciun să le aducă părinții acasă și lemne pentru foc

© Sputnik / OsmatescoDiana Josu Braniște
Diana Josu Braniște  - Sputnik Moldova
Abonare
Nu toți copiii își doresc de sărbători cadouri scumpe precum iphone, laptopuri sau calculatoare. Trist și adevărat este faptul că mulți dintre ei au solicitări dureroase în ajunul sărbătorilor de iarnă: să revină părinții acasă.
Copii secolului XXI îi cer lui Moș Crăciun să le aducă părinții acasă și lemne pentru foc

În satul Cigârleni, raionul Ialoveni, există o tradiție frumoasă ca, în ajunul sărbătorilor de iarnă, în centrul localității, să fie amplasată o boxă unde copiii îi pot lăsa o scrisoare lui Moș Crăciun. În această boxă sunt și scrisori foarte triste pe care nu le poți citi fără ca să-ți curgă lacrimile.

"Atunci când deschizi boxa cu scrisori și citești dorințele copiilor ai momente amuzante, dar sunt situații când, pur și simplu, lăcrimezi. Copiii își doresc ca părinții lor să revină acasă. Să le fie alături, cel puțin, în preajma sărbătorilor de iarnă. Totodată, am avut o situație când copilul, pur și simplu, l-a rugat pe Moș Crăciun să-i dea sănătate mamei sale, care era foarte bolnavă, din păcate un lucru imposibil pentru Moș Crăciun", a relatat jurnalista Diana Josu-Braniște.

Jurnalista a povestit că o altă solicitare mai puțin întâlnită a fost atunci când o fetiță i-a scris Moșului să-i aducă lemne pentru foc, din motiv că bunica sa este în vârstă și nu are posibilitatea să le procure. "Vreau ca Moș Crăciun să ne aducă un metru cub de lemne", a scris copila.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0