Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Diacov susține proiectul privind combaterea "traseismului politic", dar cu o precizare

© Sputnik / OsmatescoDumitru Diacov
Dumitru Diacov   - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre problema "traseismului politic".
Diacov susține proiectul privind combaterea "traseismului politic", dar cu o precizare

Dumitru Diacov a spus că este de acord cu inițiativele care vin din partea mai multor partide de a combate "traseismul politic” fiindcă acest fenomen distorsionează într-un fel configurația Parlamentului”.

Totodată, Diacov spune că “nu poți interzice deputatului să aibă o viziune proprie, mai ales că vom avea în viitorul Parlament deputați independenți care vor decide la un moment dat să adere la un partid sau altul. Problema este că fiecare partid trebuie să se îngrijească de consolidarea sau fortificarea echipei”, a spus Dumitru Diacov.

Mai multe partide parlamentare, dar și extraparlamentare au avut inițiative de combatere a trecerii unui deputat de la un partid la altul. Acestea prevăd ca, în cazul în care, un deputat decide să adere la o altă formațiune politică decât cea care l-a adus în Parlament, acesta să-și piardă imediat mandatul fie de deputat sau cel de ales local.

Peste o treime din deputații din actualul Parlament au aderat la altă fracțiune în mai puțin jumătate de mandat. Fracțiunea care a pierdut cei mai mulți deputați este cea liberal-democrată - peste trei pătrimi din numărul de deputați cu care a intrat în Parlament. În schimb fracțiunea Partidului Democrat și-a mărit numărul de membri de peste două ori.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0