Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cauza exploziei produse în blocul de la Râșcani: Ce spun procurorii

© SputnikВзрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Care este adevărata cauză a producerii exploziei într-un blocul de locuințe din Capitală: procurorii au dispus efectuarea câtorva expertize.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Șeful Procuraturii Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat pentru Sputnik că una dintre posibilele cauze ale exploziei care a avut loc pe 6 octombrie în sectorul Râșcani al Capitalei ar putea fi scurgerea de gaze de la mașina de gătit.

”Una din cauzele exploziei este aragazul lăsat deschis. În apartament erau instalate ilegal aragazul și butelia de gaz. Scurgerea s-a produs din cauza că proprietarul a lăsat deschis un ochi al aragazului”, a afirmat procurorul.

Potrivit acestuia, procurorii așteaptă rezultatele expertizelor.

Работа спасателей на месте взрыва в многоэтажке в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Cine locuia în apartamentul din Chișinău în care s-a produs explozia

”Trebuie să așteptăm rezultatele tuturor expertizelor. Au fost dispuse diverse verificări. Atunci când vom avea rezultatele, vom informa imediat opinia publică”, a adăugat el.

Cronologia evenimentelor

Potrivit informațiilor oficiale ale organelor de drept, explozia s-a produs pe data de 6 octombrie, în orașul Chișinău, într-un bloc situat pe bulevardul Moscova, 11.

În urma tragediei și-au pierdut viața cinci persoane – o mamă și copilul ei de patru ani, un cuplu în etate din Israel, aflat în vizită la copii, și proprietara apartamentului în care s-a produs deflagrația.

Explozia a afectat apartamentele de la trei etaje ale blocului.

Imagini de groază: Consecințele exploziei din Chișinău și acțiunile salvatorilor>>>

Mai mulți locatari au fost cazați la sanatoriul ”Constructorul” și la fostul Spital Feroviar Central din municipiul Chișinău. Vedeți aici când vor putea reveni aceștia în apartamentele lor.

Fluxul de știri
0