Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alătură-te Campaniei "O jucărie pentru zâmbetul copiilor"

© Sputnik / OsmatescoDaniel Mazepa
Daniel Mazepa - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 30 noiembrie, Inspectoratul General al Poliției a lansat Campania națională cu genericul "O jucărie pentru zâmbetul copiilor".
Alătură-te Campaniei "O jucărie pentru zâmbetul copiilor"

Copiii implicați în accidente rutiere sau cei aflați în situații de risc vor primi, de la oamenii legii, o jucărie. Campania "O jucărie pentru zâmbetul copiilor" are drept scop de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor afectați emoțional în urma producerii unor accidente rutiere, infracțiuni sau cazuri de violență.

În cadrul unui interviu acordat pentru Radio Sputnik Moldova, șeful Secției Coordonarea Activității Poliției Comunitară din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Daniel Mazepa, a spus că IGP s-a inspirat de la polițiștii din Germania. Astfel, copiii din țara noastră afectați emoțional în urma unor infracțiuni, accidente rutiere sau cazuri de violență vor primi câte o jucărie de la polițiștii din Republica Moldova. Fiecare mașină al angajaților poliției va avea câte două-trei jucării.

"A fost o lansare cu multă muncă, nopți nedormite, implicări ale multor oameni, dar considerăm că a fost una de succes. Am avut invitați de onoare, parteneri cu inimă mare - oameni de afaceri, agenți economici, donatori, care au venit în suportul nostru și care și-au adus aportul la promovarea acestei idei. A fost o lansare cu adevărat frumoasă", a declarat Daniel Mazepa, șef al Secției Coordonarea Activității Poliției Comunitară al IGP.

Mai mult decât atât, angajații poliției spun că exemplul lor va fi preluat de cei de la Centrul Național de Asistență Medicală.

"Sperăm că atât colegii de la Urgență, cât și pompierii vor prelua această idee. De asemenea, și conducătorii auto pot avea o jucărie în automobilul personal, pentru ca, eventual, fiind în contact cu un copil care suferă și care are nevoie de suport, de un cuvânt dulce, de o îmbrățișare, să-i ofere această jucărie -  simbolul căldurii sufletești și gratitudinii umane", susține Daniel Mazepa.

Poliția Națională mizează pe încrederea, aprecierea și implicarea societății civile, "acesta este un proiect social lansat de Poliție, dar care mizează pe donație și suport din exterior", a punctat Mazepa.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0