Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Top 10 produse care îți pun sănătatea în pericol

© Sputnik / Александр Поготов / Accesați arhiva multimediaImagini dintr-un supermarket
Imagini dintr-un supermarket - Sputnik Moldova
Abonare
Nutriționista Tatiana Serbulenko a întocmit o listă a produselor pe care nu le cumpără nici odată și nici nu le ține în bucătăria sa.

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. În prezent, este aproape imposibil să cumperi produse ecologic pure, care să nu conțină nici un fel de aditivi dăunători pentru sănătate. Deseori, produsele alimentare pe are le întrebuințăm cel mai des ne afectează sănătatea. Iată de ce, trebuie să renunțăm în primul rând la alimentele de calitate dubioasă, consideră nutriționista Tatiana Serbulenco.

Iată lista produselor alimentare care trebuie evitate:

1. Safalade și crenvurști

Fântână ăn satul Suruceni - Sputnik Moldova
Societate
Izvoarele din Moldova: Apă tămăduitoare sau pericol pentru sănătate

Mezelurile de astăzi sunt un produs chimic complicat și au foarte puțină carne în ele. Nici unul dintre ingredientele-cheie din mezeluri nu poate fi considerat natural, deoarece ele sunt supuse mai multor etape de prelucrare agresivă, după care nu mai conțin nimic folositor pentru organism.

2. Produsele lactate degresate

Acesta este un produs inutil. Grăsimea trebuie să fie prezentă în produs. Acesta conține vitaminele A B E, care sunt solubile în grăsimi de care organismul are nevoie. Înlăturând grăsimile, aruncăm aceste elemente folositoare.

3. Pâinea albă

Pâinea albă are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că carbohidrații din pâine sunt procesați rapid transformându-se în glucoză.

4. Semifabricatele

Pârjoale congelate, clătite și alte produse semifabricate. Acestea trebuie să fie un tabu.

5. Scrumbia

brain cancer cells and released BCNU - Sputnik Moldova
Aceste alimente hrănesc cancerul: Eliminaţi-le urgent pentru a diminua riscurile

Peștele este foarte contaminat cu helminți.

6. Iaurturile

„Nu am încredere în producători. Toate iaurturile de azi sunt fără nici un folos. Ele conțin mulți emulgatori, stabilizatori și zahăr. Toate vitaminele dispar la temperaturile înalte” susține Serbulenko.

7. Chipsuri, bastonașe de porumb și altele de acest gen

De fapt, ele reprezintă un amestec de carbohidrați, grăsimi și aditivi gustativi sintetici.

8. Maioneza

Conține mulți aditivi. Este mai bine ca să fie preparată în condiții casnice.

9. Ciocolatele

Circa 90% din componență nu este ciocolată, ci coloranți, înlocuitori. O cantitate enormă de calorii combinată cu aditivi chimici și aromatizatori.

10. Cașcavalul topit

Conține mult sodiu. Este dăunător pentru hipertonici și persoanele cu alte maladii cardiovasculare. Conține foarte multe calorii, mulți aditivi alimentari.

Expertul ne sfătuiește să nu ne grăbim să facem concluzia: prețul înalt este un indiciul al calității.

Nutriționistul susține că o alimentație adecvată nu este neapărat costisitoare. Potrivit lui Tatyana Serbulenko, nu este nevoie să mergeți la supermarketuri pentru produse sănătoase. Și, dimpotrivă, ar trebui chiar să le eviți. Mai multe produse sănătoase pot fi găsite pe piață.

Fluxul de știri
0