Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Îndemnul lui Dodon, făcut la ședința de totalizare a anului Ștefan cel Mare și Sfânt

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon, la festivitatea de totalizare a anului Ștefan cel Mare și Sfânt
Igor Dodon, la festivitatea de totalizare a anului Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței solemne de totalizare a Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, președintele Dodon i-a îndemnat pe toți să cultive patriotismul, în special în rândul tinerei generații.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este convins că Ștefan cel Mare și Sfânt reprezintă ca mai însemnată personalitate din istoria neamului. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul festivității de totalizare totalizare a Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, la care au participat personalități din domeniul culturii, științei, sportului, societății civile, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic și din diaspora.

”În acest an, ne-am convins mai bine ca oricând că Ștefan cel Mare este, cu adevărat, cea dintâi personalitate istorică a poporului nostru. Mare apărător al integrității statului, Ștefan și-a dobândit pe dreptate renumele istoric și noi, toți moldovenii, suntem mândri că îl avem printre înaintașii noștri”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În discursul său, președintele Dodon i-a îndemnat pe toți ca mesajul patriotic să fie promovat în special în rândul tinerei generații.

”Făcând totalurile acestui an, mă simt mulțumit sufletește că am reușit să realizăm cu bine programul nostru de activități, să onorăm memoria marelui domnitor și să ducem mesajul patriotic al lui Ștefan cel Mare la sute de mii de moldoveni, mai ales la copii, la cei care vor trebui să păstreze și să edifice Moldova în deceniile care vin”, a declarat șeful statului.

Totodată, el a subliniat că anul 2019 este un an de mare importanță și valoare istorică pentru toți moldovenii - vom sărbători 660 de ani de la formarea Țării Moldovei, din 1359. În legătură cu acest fapt am semnat un Decret privind marcarea acestei aniversări, care va fi una dintre cele mai importante sărbători din anul 2019.

În anul 2017, președintele Dodon a semnat un decret prin care declara anul 2018 — Anul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei.

Fluxul de știri
0