Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

G20: Rusia, despre FMI: trebuie să joace un rol mai important

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит президента РФ В. Путина в Аргентину
Официальный визит президента РФ В. Путина в Аргентину - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul și ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov, a declarat că Rusia pledează pentru ca FMI să joace un rol mai important.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Rusia s-a pronunțat în cadrul Summit-ului G20 pentru ca Fondul Monetar Internațional să joace un rol mai important în procesul de coordonare al statelor în procesul de implementare a politicilor lor, inclusiv în ceea ce ține de impunerea unor restricții. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul rus al Finanțelor, Anton Siluanov.

”Pledăm pentru ca FMI să joace un rol mai important în procesul de coordonare a țărilor în ceea ce privește politicile lor, astfel încât FMI să evalueze acele decizii care sunt restrictive și protecționiste", a spus Siluanov în marja Summit-ului G-20.

De asemenea, el a menționat că Rusia a vorbit despre necesitatea recapitalizării FMI pentru a putea rezolva problemele de asistență pentru țările aflate într-o situație financiară dificilă.

Summitul G20 are loc pentru prima dată în America de Sud, la Buenos Aires. Summit-ul a avut loc în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie.

Fluxul de știri
0