Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Franța ar putea fi instituită stare de urgență - detalii

© REUTERS / Benoit TessierПротесты в Париже
Протесты в Париже - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte de a lua o decizie, Guvernul Franței urmează să examineze mai multe scenarii privind evoluția lucrurilor în țară.

CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, va desfășura duminică o ședință de lucru la Guvern, unde va fi discutată chestiunea privind instituirea stării de urgență în țară. Declarația a fost făcută de reprezentantul Guvernului francez, Benjamin Griveaux.

​Griveaux a criticat acțiunile de dezordine din centrul Parisului, subliniind că ”cei care toarnă gaz pe foc, instigă la ură față de poliție, dau dovadă de iresponsabilitate”. Fiind întrebat dacă va fi pusă în discuție instituirea stării de urgență, demnitarul a declarat că ”vor fi examinate toate scenariile”.

”Trebuie să medităm ce măsuri putem să întreprindem. Duminică, președintele Macron urmează să aibă o ședință de lucru cu premierul țării și cu mai mulți miniștri, unde se va discuta felul încare ar putea evolua lucrurile. Inclusiv va fi discutată posibilitatea instituirii stării de urgență”, a subliniat Griveaux.

Acțiunea de protest din ziua de sâmbătă a ”vestelor galbene”, împotriva majorării prețului la combustibil, a fost însoțită de revolte, dezordine în masă și incendieri de automobile în Paris. Au fost reținuți aproximativ 260 de persoane. Alte 110 persoane au fost rănite, 20 dintre care sunt polițiști.

Fluxul de știri
0