Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce spune Voronin despre instalarea camerelor de supraveghere video în secțiile de votare

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Voronin
Vladimir Voronin   - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală va cumpăra 2300 de camere de supraveghere, care vor fi instalate în secțiile de votare la viitoarele alegeri parlamentare din 24 februarie 2019. Potrivit proiectului, camerele au menirea de a supraveghea urnele de vot și procesul de numărare a voturilor.
Ce spune Voronin despre instalarea camerelor de supraveghere video în secțiile de votare

Invitat în cadrul emisiunii ”Poligraf”, liderul PCRM, Vladimir Voronin, și-a exprimat dezacordul față de  intenția autorităților de a instala camere de supraveghere video în secțiile de votare, despre care spune că sunt inutile.

”În secțiile de votare ar trebui să fie instalate urne de vot electronice, nu camere de supraveghere video. Rețele de socializare sunt, internet este pe întreg teritoriul țării, trebuia să reușim să instalăm urne de vot electronice și nu camere de supraveghere”, a spus Vladimir Voronin.

Potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, sistemul de supraveghere video nu va atenta la secretul procesului de votare și la intimitatea alegătorilor, ci, din contra, va îmbunătăți securitatea, corectitudinea, dar și nivelul de transparență al operațiunilor electorale din ziua alegerilor.

Mai multe detalii aflați din materialul video atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0