Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Calendarul zilelor de odihnă în Moldova pentru anul 2019

Abonare

Executivul a aprobat zilele de odihnă pentru anul 2019, astfel bugetarii din Moldova se vor bucura în anul viitor de trei minivacanțe în zilele de sărbători.

Guvernul Republicii Moldova a decis că zilele de 30 aprilie, 10 mai și 26 august 2019 vor fi zile de odihnă, iar zilele de 13 aprilie, 18 mai și 17 august 2019 (toate zile sâmbătă) vor fi zile de lucru.

Proiectul are drept scop utilizarea optimă de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Ministerele, alte autorități administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituțiilor şi organizațiilor vor asigura activitatea eficientă a unităților subordonate, în zilele considerate lucrătoare.

În cazul în care salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, care se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit și în concediu de studii nu au obligația de a se prezenta la serviciu în ziua declarată zi lucrătoare.

Amintim că anterior Guvernul a aprobat ca în luna decembrie curent, în contextul sărbătorilor de iarnă, zilele de 24 și 31 vor fi libere, iar zilele de 8 și 15 decembrie 2018 vor fi zi de lucru.

Fluxul de știri
0