Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ansamblul "Joc" va aduce un omagiu în memoriam maestrului Vladimir Curbet

© Sputnik / OsmatescoGrigore Paladi
Grigore Paladi - Sputnik Moldova
Abonare
Ansamblul Academic Naţional de dansuri populare "Joc" a devenit o emblemă a culturii noastre din toate timpurile. În luna decembrie se împlinește un an de la trecerea în neființă a marelui maestru Vladimir Curbet. Cu acest prilej Ansamblul "Joc" pregătește un spectacol în memoriam celui care a adus la desăvârșire dansul popular.
Ansamblul "JOC" va aduce un omagiu în memoriam maestrului Vladimir Curbet

Spectacolul de comemorare „În memoriam: Vladimir Curbet – TESTAMENTAR” va avea loc pe data de 13 decembrie 2018, ora 18.00, în incinta Palatului Național ”Nicolae Sulac’’.

Evenimentul va include în primul rând evocarea biografiei lui Vladimir Curbet și Testamentul propriu-zis. În program spectatorii vor avea ocazia să admire cele mai importante creații coregrafice ale maestrului.

"Ansamblul "Joc" este un copil crescut de Vladimir Curbet pentru care el și-a dedicat șapte decenii din viață. Probabil a petrecut mai mult timp în sălile de balet decât cu familia sa. Cele mai importante surprize ale serii o vor constitui poemul coregrafic „Nunta moldovenească”, „Mărunțica”, „Crăițele”. Nu putem monta toate creațiile într-un concert, deoarece o parte a programului va cuprinde și un spectacol informativ despre impactul marelui maestru asupra culturii moldovenești" , a declarat Grigore Paladi, directorul artistic al Ansamblului Național Academic de Stat de Dansuri Populare "Joc".

Maestrul de balet Vladimir Curbet, a fost desemnat Artist al Poporului din Republica Moldova, Artist al Poporului din ex-URSS, Laureat al Premiului de Stat și deţinător al "Ordinului Republicii". Maestrul de balet Vladimir Curbet a prezentat cu Ansamblul "Joc" 10 mii de spectacole în peste 70 de ţări. În 2013, lui Vladimir Curbet i s-a conferit cea mai înaltă distincţie a Organizaţiei Mondiale de Proprietate Intelectuală – Medalia de Aur pentru Creativitate.

Mai multe informații referitor la acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0