Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia se teme de escaladarea conflictului civil în Ucraina

© Sputnik / Сергей Мамонтов / Accesați arhiva multimediaBriefingul susținut de reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova
Briefingul susținut de reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, a comentat instituirea stării de război în Ucraina.

CHIȘINĂU, 30 nov  - Sputnik. Starea de război din Ucraina ascunde pericolul escaladării conflictului civil pe întreg teritoriul țării, a declarat, vineri, în cadrul briefingului săptămânal, reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova.

„Forțele de securitate ucrainene sunt învestite cu puteri exclusive, inclusiv cu aplicarea forței fără decizia instanței sau investigație, fapt ce reprezintă în sine o amenințare gravă privind escaladarea conflictului civil pe întreg teritoriul țării”, a declarat Zaharova comentând instituirea stării de război în Ucraina.

„Noi calificăm cele ce se întâmplă în Ucraina ca pe un nou semnal de alarmă, precum că situația din țară evoluează pe calea confruntărilor”, a adăugat Zaharova.

„Facem apel către ONU, OSCE, Consiliul Europei și alte organizații să acorde atenție amenințării pe care o reprezintă derularea scenariului de forță, stării deprimante a drepturilor omului în Ucraina și îi avertizăm pe curatorii occidentali de pericolul extrem de mare al acestei inițiative a lui Poroșenko, care, din dorința disperată de a se menține la putere, împinge țara spre o nouă aventură, încărcată de consecințe catastrofale pentru Ucraina ca atare și pentru securitatea europeană în general”, a menționat reprezentanta ministerului rus de Externe.

Pe 26 noiembrie, Rada Supremă de la Kiev a aprobat cu majoritatea voturilor instituirea în țară a stării de război pe o perioadă de 30 de zile. Starea de război se va răsfrânge doar asupra regiunilor Vinița, Lugansk, Nikolaev, Odesa, Sumsk, Harkov, Cernigov, Herson.

Pentru instituirea stării de război au votat 276 de deputați. Reprezentanții mai multor fracțiuni și-au exprimat teama că starea de război va limita drepturile și libertățile cetățenilor Ucrainei.

Fluxul de știri
0