Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Vrei să slăbești sănătos? Ascultă sfaturile practice ale nutriționistului

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Nutriționista Luminița Suveică a explicat cum trebuie să slăbești într-un mod sănătos.
Vrei să slăbești sănătos? Ascultă sfaturile practice ale nutriționistului

Invitată în studioul radio Sputnik Moldova, nutriționista Luminița Suveică a explicat că pentru a scăpa de kilogramele în plus este necesar de menținut un regim alimentar adecvat.

Cei care doresc să slăbească trebuie să mănânce în fiecare zi exact la aceeași oră dejunul, prânzul, cina și gustările. În felul acesta organismul se adaptează, iar metabolismul devine mai activ și este mai ușor de scăzut în greutate. În primul rând, un regim alimentar sănătos trebuie să conțină carbohidrați și o cantitate considerabilă de legume și fructe.

"Dacă doriți să scădeți în greutate, atunci cel mai bine este să urmăriți un regim alimentar pe mai puține calorii, pe o cantitate mai mică de alimente și pe mai multe mese. Atunci când mâncăm mai puțin și mai des, avem posibilitatea să intensificăm metabolismul și să scădem în greutate mai repede", a explicat nutriționista.

Luminița Suveică a subliniat că o scădere fiziologică în greutate semnifică o pierdere de 500 de grame pe săptămână sau între două și trei kilograme pe lună. Totodată, un lucru esențial este să realizezi un plan alimentar pentru 90 de zile în care îți stabilești produsele pe care le vei consuma. Această  metodă devine o deprindere care conduce la  un mod de viață sănătos.

"Dimineața organismul are nevoie de energie și de aceea trebuie să consumăm carbohidrați, iar în a doua parte a zilei - proteine. Micul dejun este esențial în regimul alimentar. Dacă nu ai consumat micul dejun peste zi vei avea foame și vei mânca dezordonat. Pentru a scădea în greutate într-un mod sănătos trebuie să consumați carbohidrați și fructe în prima jumătate a zilei până la ora 14. În a doua jumătate a zilei este bine să consumați proteine și salate cu legume proaspete", a adăugat nutriționista.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

 

Fluxul de știri
0