Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

G7 a adoptat o declarație în legătucă cu incidentul din strâmtoarea Kerci

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaТри корабля ВМС Украины пересекли российскую границу
Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii Afacerilor Externe ale statelor G7 au adoptat o declarație comună în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Statele G7 au adoptat o declarație comună în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci, în care îndeamnă la reținere și prevenirea oricărei escaladări a situației.

Miniștrii Afacerilor Externe ale Canadei, Franței, Germaniei, Italiei, Japoniei, Marii Britaniei și SUA, precum și reprezentantul înalt al UE și-au exprimat îngrijoarea în legătură cu acțiunile Rusiei în regiunea strâmtorii Kerci, care “a sporit în mod periculos tensiunile”.

"Îndemnăm la cumpătare, respectarea dreptului internațional și la prevenirea oricărei escaladări ai situației", este menționat în declarație.

În afară de aceasta, miniștrii au îndemnat Rusiei să elibereze navele ucrainene și marinarii, precum și „să se abțină de la împiedicarea trecerii legale prin strâmtoarea Kerci”.

Fluxul de știri
0