Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Federația Rusă implementează noua doctrină privind securitatea energetică

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaNikolai Patrușev
Nikolai Patrușev - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Kremlinului a aprobat noua doctrină națională privind securitatea energetică, care prevede înlocuirea treptată a tehnologiilor importate, a declarat șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Vladimir Putin a aprobat noua doctrină privind securitatea energetică a Rusiei, a declarat joi președintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.

„Noua doctrină a fost aprobată și va fi ratificată prin decret prezidențial”, a declarat, după reuniunea Consiliului, Patrushev, citat de Sputnik France.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a trasat sarcinile de bază a „Frontului Popular Rusesc”

Potrivit ministrului rus al Energiei, Alexander Novak, această nouă doctrină urmează să pregătească Rusia pentru posibile noi sancțiuni occidentale.

Totuşi, implementarea acestei politici nu înseamnă „abandonarea completă a mecanismelor pieței”, a spus ministrul. Prevederile noii doctrine vor fi luate în considerare în alte documente de strategie națională, a dat asigurări Novak.

Ca răspuns la sancțiunile occidentale impuse Moscovei în contextul crizei ucrainene, Rusia a lansat un program de substituire a importurilor pentru a permite industriașilor și agricultorilor săi să acumuleze know-how și să producă la nivel local.

Fluxul de știri
0