Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Iată cine bea cel mai mult în Europa

© Pixabay / LauritaMAlcoolism
Alcoolism - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii au constatat în care țară se consumă cel mai mult alcool pe an.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. La capitolele consum de băuturi ce conțin alcool și mortalitatea cauzată de alcool, prima în top s-a clasat Estonia, au comunicat experții mișcării „Trezvaia Rossia”, informează RIA Novosti.

Cetățenii acestei țări consumă anual în medie 15,35 litri de spirt. Estonia este urmată în top de Slovenia, Luxembourg, Danemarca și Letonia.

La polul opus se află Grecia (6,52 litri), Italia (7,08 litri) și Suedia (7,18 litri). În Malta de asemenea se bea puțin.

”După încheierea studiului, întocmim un raport pe care îl expediem inclusiv la ambasadele acestor țări în Rusia și organizațiilor neguvernamentale care se ocupă de sănătate, pentru ca să ia cunoștință, iar unora – pentru aplicarea în practică”, a rezumat președintele mișcării „Trezvaia Rossia”, Sultan Hamzaev.

La întocmirea ratingului specialiștii s-au bazat pe datele înregistrate în țările UE privind consumul de alcool pe cap de locuitor cu vârsta trecută de 15 ani și numărul persoanelor decedate din cauza abuzului de băuturi dăunătoare. Datele cu privire la fiecare țară au fost colectate din surse deschise.

Fluxul de știri
0