Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia automobilele fără pilot vor identifica pietonii și culoarea semaforului

Abonare
Mijloacele de transport automatizate vor apare pe drumurile din Federația Rusă începând cu 1 decembrie.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Automobilele cu un nivel înalt de automatizare, care participă la testarea guvernamentală a mașinilor fără pilot pe drumurile Moscovei și ale Tatarstanului, vor putea pe viitor să deosebească pietonii și culoare din semafoare, a comunicat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Inițiativei Tehnico-Științific „Avtonet”.

”Automobilele automatizate care vor ieși de la 1 decembrie pe străzile din Moscova și Republica Tatarstan vor putea să identifice pietonii, precum și să distingă culoarea din semafoare și semnele de circulație rutieră. Actuala configurație a mijloacelor de transport fără pilot a pus începutul dezvoltării tehnologiei V2X în Rusia. Pe viitor automobilele automatizate vor reuși să distingă și infrastructura urbană”, au comunicat responsabilii din cadrul serviciul de presă al Inițiativei Tehnico-Științific „Avtonet”.

Totodată, în timpul experimentului securitatea cetățenilor nu va fi amenințată nicicum.

”Automobilele fără pilot vor purta un semn distinctiv „Conducere autonomă”, iar în interior se va afla un examinator care poate oricând prelua conducerea vehiculului. Este vorba de o experiență mondială”, a explicat serviciul de presă „Avtonet”.

Luni, premierul Dmitri Medvedev a comunicat că a semnat decizia privind testarea pe 1 decembrie a automobilelor fără pilot la Moscova și în Tatarstan. Vicepremierul Maksim  Akimov a precizat că vor fi testate 100 de mașini.

Fluxul de știri
0