Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Când va avea loc votarea Acordului, în parlamentul Marii Britanii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul britanic, Theresa May, a anunțat data votului în Parlamentul de la Londra pentru Acordul privind ieșirea Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. După ce liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat duminică, la Bruxelles, Acordul privind ieşirea Regatului Unit din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra, prim-ministrul britanic, Theresa May, a susținut Acordul încheiat cu UE într-o dezbatere a parlamentului Regatului Unit.

Astfel, a fost stabilită data de 11 decembrie pentru votul în Camera Comunelor asupra acestui acord.

Theresa May - Sputnik Moldova
Brexit: Pe prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, o așteaptă un Crăciun nu prea vesel

”Va trebui să decidă [Camera Comunelor, nota red.] dacă doreşte sau nu ca noi să răspundem votului poporului britanic", a declarat Theresa May.

Şefa executivului britanic a promis în faţa deputaţilor un 'vot însemnat' asupra acordului care stabileşte termenii retragerii Regatului Unit din blocul comunitar.

''Datoria noastră în următoarele săptămâni este de a examina acest acord în detaliu, de a-l dezbate cu respect, de a ne asculta alegătorii şi de a decide ce este în interesul nostru naţional'', a spus şefa guvernului britanic, notează Agerpres.

Acordul Brexit, negociat timp de 17 luni între Londra şi Bruxelles, mai trebuie de acum ratificat de Parlamentul European şi în special de Parlamentul britanic înainte de a intra în vigoare.

Fluxul de știri
0