Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De mâine – iadul pe șosele: Iată ce prognoze fac meteorologii pe o săptămână întreagă

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима  - Sputnik Moldova
Abonare
Începând cu această noapte, în toată țara va cădea lapoviță și se va forma polei, fapt ce va îngreuna circulația pe șosele. Meteorologii susțin că deja, în mai multe localități din nordul țării, pe drumuri s-a așternut deja un strat de gheață.

CHIȘINĂU, 27 nov — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru astăzi precipitații sub formă de lapoviță pe între teritoriul țării. Dar asta nu este tot: de mâine, vin geruri năprasnice de -4.. -9 grade Celsius, care va duce la crearea ghețușului pe șosele.

Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Aeroportul Internațional Chișinău: Orarul zborurilor poate fi modificat - Află motivul

Vestea proastă este că gheața pe șosele s-ar putea menține timp de o săptămână, dat fiind că gerurile vor fi în crește de la o zi la alta, astfel că duminică și lunea viitoare acestea vor ajunge la chiar -10 grade Celsius în nordul țării, -9 grade Celsius în centrul și -8 grade Celsius în sudul Republicii Moldova.

Sinopticianul de serviciu al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a confirmat pentru Sputnik Moldova că, în aceste condiții, există riscul ca gheața pe drumuri să persiste pe parcursul întregii săptămâni și chiar în primele zile ale săptămânii viitoare.

Totodată sinopticianul de serviciu al Serviciului Hidrometeorologic de Stat ne-a informat că în nordul țării deja este greu de circulat pe drumuri din cauza lapoviței căzute și a frigului care au dus la crearea gheții pe șosele.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Ghețuș pe șosele
De mâine – iadul pe șosele: Iată ce prognoze fac meteorologii pe o săptămână întreagă - Sputnik Moldova
Ghețuș pe șosele

Și în România, inclusiv în Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece până vineri. Meterorologii anunţă ploi, lapoviţă, vânt, ninsori şi temperaturi minime cuprinse între -4 şi -7 grade.

Începând de miercuri dimineaţa până joi la ora 8.00, în România va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45 - 55 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Grosimea stratului de zăpadă se va situa în medie între 7 şi 10 centimetri, izolat 15 centimetri.

Fluxul de știri
0