Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoferii din Moldova pot face asta chiar în mașină

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Stați în ambuteiaje ore în șir? Iată cum puteți folosi acest timp util, în așa fel încât să nu irosiți timpul în zadar.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Stați în ambuteiaje ore în șir? Puteți folosi acest timp, de exemplu, pentru a plăti online taxa pentru folosirea drumurilor. Începând cu această săptămână, șoferii pot achita online taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Societate
Dacă aveți asemenea mașini, riscați amendă de 200 de euro și cheltuieli de escortare

Pentru a simplifica modalitatea de plată, Agenția de Guvernare Electronică a realizat un model funcțional, rapid și sigur de plată online a taxei pentru folosirea drumurilor similar taxei pentru grădinițe. Plata taxei pentru folosirea drumurilor poate fi efectuată doar de către deținătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova.

Pentru a achita plătitorul trebuie să acceseze serviciul https://mpay.gov.md/Services/ Service/TFD01, să completeze datele necesare pentru procesarea plății, cum ar fi datele autovehiculului (tipul, marca, VIN), datele posesorului autovehiculului și domiciliul, inclusiv să calculeze și să indice suma taxei propriu-zise.

După achitarea taxei, plătitorul este încurajat să păstreze confirmarea plății online pentru a o prezenta în caz de necesitate la stațiile de testare auto.

Prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate circa 90 de servicii publice, taxe, impozite, amenzi.

Fluxul de știri
0