Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din decembrie, aceste mașini nu vor avea acces în parcări

© Sputnik / Miroslav RotariДорожный знак
Дорожный знак  - Sputnik Moldova
Abonare
Din decembrie intră în vigoare prevederile Codului Contravențional prin care se introduc amenzi pentru conducătorii unor anumite autovehicule care vor fi parcate în anumite parcări.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Din 9 decembrie, persoanele care își vor parca mașinile în parcările amenajate în subterane vor fi amendate. Nu ne referim la toate tipurile de autovehicule, ci doar la cele dotate cu sistem de alimentare cu gaze.

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Societate
Dacă aveți asemenea mașini, riscați amendă de 200 de euro și cheltuieli de escortare

Potrivit modificărilor la Codul Contravențional, care intră în vigoare din decembrie, amenzile pentru încălcarea regulilor care interzic accesul mașinilor cu sistem de alimentare cu gaze vor fi aplicate deținătorilor de parcări subterane sau supraterane de tip închis.

Persoanele fizice vor primi o amendă de până la 1000 de lei, iar pentru persoanele cu funcții de răspundere, amenzile vor fi cuprinse de până la 1,5 mii de lei.

Guvernul a adoptat încă în vara anului trecut o hotărâre care prevede interzicerea accesului pentru autovehiculele utilate cu sistem de alimentare cu gaze în parcările subterane ale blocurilor locative multietajate, clădirilor de menire social-culturală, clădirilor cu destinație publică și administrativă, dar și în parcările supraterane de tip deschis.

 Documentul a fost elaborat de Ministerul Economiei. Instituția și-a argumentat decizia prin faptul că astfel vor fi minimizate posibilele riscuri de incendii și explozii la exploatarea autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze.

 Astfel, în toate locurile unde va fi instalat indicatorul – 3.34 – nu va fi admis accesul autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze.

Fluxul de știri
0