Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Unele partide au început campania electorală. Ce spune CEC

© Sputnik / Miroslav RotariAlina Russu
Alina Russu  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele CEC, Alina Russu, spune că, potrivit Codului Electoral, perioada de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile până la ziua scrutinului, ceea ce înseamnă că ziua oficială în care va începe desemnarea candidaților este ziua de 26 decembrie.
Unele partide au început campania electorală. Ce spune CEC.

Până atunci, spune Alina Russu, nu putem vorbi de concurenți sau candidați electorali. Deşi oficial campania electorală nu a început, pentru că suntem la începutul perioadei electorale se observă că unele partide sunt antrenate în acţiuni cu tentă vădit electorală. Președintele CEC  susține însă că legea nu interzice politicienilor să-şi facă publicitate politică.

“ De aceea, chiar dacă partidele politice își prezintă echipele, nicidecum nu putem să tratăm această activitate ca desemnare oficială a candidaților, pentru că documentele care vor fi depuse la organelle electorale trebuie să fie datate nu mai devreme de 26 decembrie. Perioadă electorală nu înseamnă însă campanie electorală.Campania electorală propriu-zisă, adică agitaţia electorală va începe cu 30 zile până la ziua votării”, a declarat Alina Russu în studioul Radio Sputnik Moldova.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0