Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum trecem prin vamă cu bunuri, fără a achita taxe

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ce bunuri pot fi introduse în țară fără a achita taxe? Care este cuantumul neimpozabil pentru bunurile aduse în scop personal? Acestea continuă a fi unele dintre cele mai frecvente întrebări adresate operatorilor Liniei de informare a Vămii.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Cele mai frecvente întrebări adresate prin intermediul Liniei de informare a Serviciului Vamal se referă la ce bunuri pot fi introduse în țară fără a achita taxe, care este cuantumul neimpozabil pentru bunurile aduse în scop personal. Răspunsurile la toate aceste întrebări pot fi găsite în Legea cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova.

Dolari - Sputnik Moldova
Societate
Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro
Astfel, articolul 5 al legii definește care sunt bunurile scutite de achitarea taxelor. Tot aici, aflăm și care este suma bunurilor de la care se începe calcularea drepturilor de import. Conform prevederilor legale, limita neimpozabilă pentru bunurile transportate pe cale terestră constituie 300 de euro, iar pentru cele introduse în țară pe cale aeriană sau maritimă este stabilit un prag financiar de 430 de euro.

Totuși, pentru a beneficia de aceste scutiri, persoanele trebuie să demonstreze că bunurile nu sunt destinate activității comerciale sau de producție.

Legea ne mai pune la dispoziție și un tabel în care sunt indicate cantitățile de bunuri admise la import fără achitarea taxelor vamale. 

Fluxul de știri
0