Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

În atenția conducătorilor auto: Recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere

© Sputnik / OsmatescoPavel Apostol
Pavel Apostol - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile meteo nefavorabile fac condusul mai dificil, iar primele accidente provocate de neatenția și imprudența șoferilor deja au avut loc. În condițiile căderilor de lapoviță si zăpadă pe întreg teritoriul țării, Poliția Republicii Moldova recomandă cetățenilor să manifeste maximă prudență în trafic și să respecte regulile de circulație.
În atenția conducătorilor auto: Recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere

Șeful Serviciului "InfoTrafic" al Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol, recomandă șoferilor să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

"Pe lângă condițiile meteo nefavorabile, nepregătirea șoferilor provoacă multe accidente rutiere. În mare parte cetățenii noștri au reușit să schimbe pneurile de vară pe cele de iarnă, însă avem și situații în care șoferii nu au montat aceste cauciucuri. Anvelopele de iarnă pot salva viața!", a afirmat Pavel Apostol, șeful Serviciului "InfoTrafic".

Totodată, Pavel Apostol a menționat că una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere pe timp de iarnă este și neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile rutiere.

"În această perioadă rece a anului, partea carosabilă este acoperită cu gheață sau polei. Conducătorul auto trebuie să reducă viteza, să conștientizeze faptul că distanța de frânare este mai mare și să se asigure că în cazul în care va avea un impediment la trafic va reuși să frâneze sau să evite impactul", a menționat Pavel Apostol.

Și pietonii trebuie să fie prudenți și să evite zonele carosabile, mai ales o dată cu lăsarea întunericului. Aceștia trebuie să traverseze drumul doar după ce s-au asigurat că o pot face în siguranță.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0