Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cercetare: Află când consumul excesiv de apă ar putea provoca moartea

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaApă - Imagine Simbol
Apă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Consumul prea mult de apă poate fi la fel de periculos pentru sănătate ca și deshidratarea. Iată de ce şi câtă apă este recomandabil să consumaţi pe zi.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Consumul excesiv de apă poate provoca, în cazuri extreme, daune cerebrale, comă și chiar moarte.

Fântână ăn satul Suruceni - Sputnik Moldova
Societate
Izvoarele din Moldova: Apă tămăduitoare sau pericol pentru sănătate

Cum se arată într-un articol publicat pe Business Insider, consumul unei cantităţi de apă mai mari decât pot absorbi rinichii poate provoca un dezechilibru al nivelului de sodiu în sânge, proces denumit de medici drept intoxicare cu apă.

În cazuri extreme, aceasta poate conduce la leziuni ale creierului sau chiar la moarte, se spune în raportul publicat pe site-ul menţionat.

Rinichii filtrează excesul de apă din fluxul sanguin. Totuşi, ei pot filtra numai 800-1000 ml de apă pe oră. Prin urmare, faptul de a consuma mai mult decât această cantitate va avea consecinţe negative, deoarece aceste organe nu vor putea face faţă.

Acest lucru poate duce la intoxicație cu apă, poate provoca dureri de cap şi somnolență. Printre efectele secundare grave, Business Insider menţionează leziuni cerebrale, comă și chiar moarte.

Минеральная вода - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Iată cât plastic înghițim atunci când bem apă îmbuteliată

„Organismul poate ceda în mai puțin de zece ore”, se spune în articol, în care se mai precizează că „o femeie de 64 de ani, de exemplu, a murit în aceeaşi noapte după ce a băut între 30 și 40 de pahare de apă”.

„Vestea bună este că există o modalitate simplă de a rămâne în siguranță: un adult sănătos are nevoie de aproximativ 3 până la 4 litri de apă pe zi. Având în vedere că aportul de apă poate veni din alimente și alte băuturi, beți atunci când vă este sete, apoi opriţi-vă”, este recomandarea medicilor.

Fluxul de știri
0