Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Spania amenință „votarea acordului provizoriu” după discuțiile cu Marea Britanie

CC0 / Pixabay / TheDigitalArtist / Brexit
Brexit - Sputnik Moldova
Abonare
Spania va merge pe promisiunea de a vota acordul provizoriu dintre Marea Britanie și UE privind retragerea Regatului Unit din bloc la viitoarea reuniune a liderilor UE27, dacă interesele Madridului sunt luate în considerare în document, a declarat vineri premierul spaniol Pedro Sanchez.

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. "După discuția mea cu Theresa May, pozițiile noastre rămân departe una de alta, guvernul meu va apăra întotdeauna interesele Spaniei. Dacă nu există schimbări, vom respinge Brexit", a scris Sanchez pe Twitter.

Brexit - Sputnik Moldova
Perioada post-Brexit: Critică dură - Ce se va întâmpla cu cetățenii Uniunii Europene

Madridul a amenințat cu veto Acordul, dacă nu este modificat pentru a include prevederi pentru discuții directe între Regatul Unit și Spania în legătură cu problema Peninsulei Gibraltar. Miercuri, Sanchez a purtat discuții cu premierul britanic Theresa May, după care ea și-a exprimat încrederea că acordul Brexit va fi aprobat la întâlnirea de duminică.

Gibraltar, care este revendicat de Spania, este un teritoriu britanic de peste mări. La referendumul din 2016, a votat în mod copleșitor să rămână în Uniunea Europeană, totuși va trebui să părăsească blocul împreună cu Regatul Unit în martie 2019.

În ciuda opoziției de la Madrid față de acordul Brexit, proiectul declarației politice privind relațiile viitoare dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană după Brexit a fost convenit la nivelul negociatorilor și, în general, la nivel politic, joi.

Fluxul de știri
0