Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă furtună magnetică se apropie de Terra: data exactă

Abonare
Magnetosfera Planetei noastre este iarăși agitată; persoanele sensibile la schimbările meteo vor trece printr-o perioadă dificilă.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Savanții afirmă că asupra Terrei se îndreaptă o nouă furtună magnetică ce va provoca foarte curând turbulențe în magnetosfera Planetei.

Acest lucru a fost comunicat de către Laboratorul de Astronomie cu raze X a Soarelui de pe lângă Institutul de Fizică „Petr Lebedev” al Academiei de Științe a Rusiei (AȘR).

Furtuna magnetică va atinge Pământul la începutul lunii decembrie 2018, însă nu trebuie să ne alertăm în mod deosebit. Furtuna va fi slabă, la nivelul G1. Acesta este cel mai scăzut nivel pe scara G1 - G5.

Locuitorii Terrei vor simți primele fluctuații geomagnetice pe data de 1 decembrie. Apogeul va fi atins pe data de 2 decembrie.

Oamenii hipersensibili vor simți în această perioadă o slăbiciune, un disconfort, mai ales cei cu probleme ale sistemului cardiovascular și tensiune arterială. Pot apărea migrene, insomnii, vertijuri, stări apatice.

În aceste zile medicii recomandă monitorizarea tensiunii arteriale, evitarea stresului, de consumat mai multe ceaiuri din plante: romaniță, valeriană ș. a.

În 2018 Pământul a fost lovit de câteva zeci de furtuni magnetice. Cea mai periculoasă a fost în luna mai, când pe Planetă s-a dezlănțuit o furtună magnetică puternică ce a durat cinci zile.

Fluxul de știri
0