Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce aleg moldovenii: apartament într-un bloc nou sau vechi? Explicația expertului imobiliar

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Adam
Radu Adam - Sputnik Moldova
Abonare
Apartament într-un bloc vechi sau într-un bloc nou – Află care este alegerea potrivită pentru tine.
Ce aleg moldovenii: apartament într-un bloc nou sau vechi? Explicația expertului imobiliar

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", expertul imobiliar Radu Adam a declarat că moldovenii adesea aleg să achiziționeze un apartament într-un bloc vechi din considerente  financiare și pentru că, după părerea lor, sunt mai sigure.

"Prima cauză ar fi starea financiară. Eu cred că oricine și-ar dori un apartament în bloc nou la un preț de bloc vechi", a afirmat Radu Adam.

Potrivit expertului imobiliar, prețul unui apartament cu două camere într-un bloc vechi este aproximativ același ca și al unui apartament cu două camere într-un bloc nou, dar în variantă albă. Prețul însă variază în funcție de locul unde este amplasat apartamentul, infrastructură și, nu în ultimul rând, de compania de construcție.

"De o bună perioadă de timp, cele mai căutate apartamente oricum sunt în blocurile noi. Sunt preferate apartamentele cu o cameră sau două până la 65 de metri pătrați. Sunt și moldoveni care nu au încredere în blocurile noi. Eu personal am încredere și nu ași pune la îndoială siguranța sau calitatea acestora. Totodată, o mare importanță o are compania de construcție", a punctat expertul imobiliar.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0