Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu știa din timp despre demisia guvernatorului BNM Sergiu Cioclea

© Sputnik / Мирослав РотарьСерджиу Чокля, Президент НБМ
Серджиу Чокля, Президент НБМ  - Sputnik Moldova
Abonare
Sergiu Cioclea i-a prezentat lui Andrian Candu cererea de demisie cu mult înainte de a anunța public despre depunerea mandatului. Iată ce a scris Sergiu Cioclea în cererea de demisie din funcția de guvernator al BNM.

CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Cererea de demisie a lui Sergiu Cioclea din funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a fost înregistrată în Parlament.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Demisia guvernatorului BNM, discutată în Parlament

Comisia juridică, numiri și imunități a luat act de această cerere de demisia pe care o va propune plenului Parlamentului.

Astfel, din cererea anexată la acest dosar devine clar că Cioclea și-a prezentat demisia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu patru zile înainte de a ieși la o conferință de presă, la care a anunțat că demisionează. Cererea este semnată cu data de 16 noiembrie, iar la 20 noiembrie Sergiu Cioclea anunța public că își depune mandatul din funcția de guvernator al BNM, începând cu ziua de 30 noiembrie.

”Motivele prezentei cereri sunt de ordin personal”, se menționează în cererea adresată de Cioclea lui Candu.

Textul cererii mai conține un alineat în care guvernatorul BNM îi mulțumește președintelui Parlamentului pentru suportul acordat în procesele de reformare și consolidare a sectorului bancar.

Sergiu Cioclea și-a dat demisia din funcția de guvernator al BNM>>>

Sergiu Cioclea este guvernator al BNM din 11 aprilie 2016, fiind numit de Parlament pentru un mandat de 7 ani. Candidatura sa a fost selectată de o comisie de concurs, care a intervievat și evaluat performanțele profesionale și manageriale ale candidaților.

 

Fluxul de știri
0