Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Așa nu se mai poate: Fapta rușinoasă a unui șofer de troleibuz - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariUșile troleibuzului
Ușile troleibuzului  - Sputnik Moldova
Abonare
În Capitală, șoferul unui troleibuz dotat cu rampă i-a închis în nas ușile unui bărbat aflat în cărucior cu rotile. Șoferul aflat la volanul unui troleibuz din Capitală, i-a închis ușile chiar în fața unui bărbat aflat în scaun cu rotile, chiar dacă acesta era echipat cu o rampă.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. În troleibuzul de pe linia 7 (nr. 3907) din Capitală nu s-a găsit loc pentru un bărbat aflat în cărucior cu rotile - șoferul a închis ușile chiar în fața lui, iar taxatorul a declarat că este imposibil să-l urce pe acest călător în salon.

Paradoxal, dar troleibuzul era unul de generație mai nouă, dotat cu rampă pentru asemenea situații. Însă este necesar ajutorul șoferului sau a taxatorului - unul dintre ei coboară din salon și deschide rampa și, în caz de necesitate, ajută persoana cu dizabilități să urce în troleibuz.

Însă marți, pe strada Florarii, la ora 17.20, acest lucru nu s-a întâmplat. Iată ce a scris pe Facebook un martor al incidentului, care aștepta troleibuzul în stație, împreună cu bărbatul aflat în căruciorul cu rotile.

”Șoferul troleibuzului, când l-a observat, a trecut de stație fără să oprească, apoi a frânat. Eu am alergat după troleibuz, m-am oprit în dreptul ușilor și am întrebat cine este taxatorul, pentru a-i ajuta persoanei în cărucior să urce în salon. În acest timp, tânărul se grăbea să ajungă până la troleibuz”, a scris femeia pe pagina sa de Facebook.

Șoferul nu a reacționat în niciun fel, astfel că femeia a repetat rugămintea. Dar șoferul a închis ușile troleibuzului și a pornit din loc. Iar taxatorul a declarat că el și șoferul nu sunt în stare să ridice în salon un bărbat în cărucior.

”M-am apropiat de șofer pentru a-i cere explicații, iar el a zis că nu-l poate ajuta pe acest om cu necesități speciale. L-am fotografiat pe taxator și pe șofer. Ultimul, observând acest lucru, a deschis geamul de la cabina sa și a spus: ”Domnișoară, vrei să ajungi la reanimare asupra nopții?”. Auzind una ca asta, am pornit înregistrarea video și l-am rugat pe șofer să repete aceste cuvinte”, a mai scris femeia pe Facebook.

Fluxul de știri
0