Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Demonstrat științific - Nasul te dă de gol atunci când spui minciuni

© Sputnik / Христофоров / Accesați arhiva multimediaMedic tras de nas - Imagine simbol
Medic tras de nas - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii de la Universitatea din Granada afirmă că metoda lor esta mai performantă decât cea pusă la baza detectorului de minciuni.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. În timpul experimentului, un grup de subiecți au fost rugați să îi mintă pe cei dragi la telefon.

Voluntarii au fost monitorizați cu ajutorul unor aparate care afişează imaginile termice, dispozitive care permit determinarea distribuției temperaturii pe suprafața studiată.

Tinere zâmbind - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Nou studiu: Oamenii cu acest tip de personalitate trăiesc mai mult

În urma studierii imaginilor în infraroșu, s-a descoperit că, dacă o persoană încearcă să mintă, temperatura nasului ei scade cu 1,2 grade, iar fruntea se încălzeşte cu aproximativ 1,5 grade.

Potrivit omului de știință Emilio Gomez Milano, scăderea temperaturii este provocată de stresul pe care îl simte o persoană care este forțată să spună o minciună. În plus, faptul de a spune o minciună sporeşte activitatea mintală, ceea ce conduce la creșterea temperaturii frunții.

Milano a menționat că rezultatele au fost confirmate în 80% dintre experimente, ceea ce face ca această metodă să fie cu zece procente mai precisă decât în cazul detectorului de minciuni.

Fluxul de știri
0