Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ghilețchi: Alegerea viitorului guvernator al BNM, de competența actualului Parlament

© Sputnik / OsmatescoValeriu Ghilețchi
Valeriu Ghilețchi  - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi a declarat pentru studioul radio Sputnik Moldova că până la sfârșitul acestui an Parlamentul ar putea numi un nou guvernator la Banca Națională.
Ghilețchi: Alegerea viitorului guvernator al BNM, de competența actualului Parlament

Valeriu Ghilețchi a precizat că Parlamentul ar putea numi un nou guvernator până la sfârșitul anului, dar dacă nu va reuși, atunci poate face acest lucru și la începutul anului viitor.

“Dacă nu se va reuși până la sfârșitul anului, mai avem și sesiunea anului viitor. Oricum, actualul Legislativ va fi obligat prin lege să deschidă viitoare sesiune parlamentară. Chiar dacă Parlamentul va fi limitat în anumite competențe, vom avea puterea de a numi sau adopta hotărâri”, precizat Ghilețchi.

Președintele Parlamentului, Adrian Candu, a declarat recent că va propune Legislativului un nou Guvernator. Mai mulți experți se întreabă dacă președintele Legislativului va propune direct o candidatură la funcția de guvernator al BNM sau va iniția organizarea unui concurs pe platforma Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0