Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Exclusiv: Interviu cu Vladimir Voronin - află ce a declarat liderul comunist

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Voronin
Vladimir Voronin   - Sputnik Moldova
Abonare
Invitat în cadrul emisiunii ”Poligraf”, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a reiterat că doar o opoziție puternică face ca și cei de la guvernare să fie mai responsabili. El a amintit de perioada în care s-au aflat comuniștii în fruntea țării, atunci, spune Voronin, opoziția era una puternică, iar guvernarea mai responsabilă față de cetățeni.

De aproape un deceniu Partidul Comuniștilor din Republica Moldova se află în opoziție. De ce după 2009 cei din opoziție nu au mai fost atât de consolidați? Vladimir Voronin are un răspuns. El spune că nu ar vedea cum PCRM, PL și PLDM ar face o alianță de opoziție, nu se potrivesc ca idee de partid, promovează alte principii și valori.

Liderul PCRM nu a ezitat să critice actualul Guvern, despre care spune că ar fi trebuit să-și dea demisia imediat ce Parlamentul European i-a oferit cartonaș roșu.

El menționează că actualul Guvern ar fi trebuit să plece a doua zi după ce, într-un raport cu privire la situația din Republica Moldova, votat în Parlamentul European, pe 14 noiembrie, europarlamentarii concluzionează că Chișinăul nu-și îndeplinește angajamentele asumate. Mai mult decât atât, în cei aproape zece ani de colaborare, țara noastră nu-i aduce nimic bun Uniunii Europene, decât discreditare.

”Nici o țară nu a primit o notă atât de nesatisfăcătoare din partea Uniunii Europene. Chiar a doua zi tot Guvernul trebuia să-și dea demisia. În locul lor ar trebui să vină oameni care vor să facă ceva în țara asta, oameni care pun interesul țării mai sus de interesul propriu”, spune Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a vorbit și despre relațiile externe ale Republicii Moldova. El susține că  ”acestea sunt mai urâte și mai proaste decât oricând, mai rele decât în timpul războiului de pe Nistru”.

Referindu-se la alegerile parlamentare din februarie, Vladimir Voronin, și-a exprimat dezacordul față de  intenția autorităților de a instala camere de supraveghere video în secțiile de votare, despre care spune că sunt inutile.

”În secțiile de votare ar trebui să fie instalate urne de vot electronice, nu camere de supraveghere video”, a punctat Vladimir Voronin.

Totodată el a menționat că la alegerile parlamentare ar trebui să participe doar cetățenii care locuiesc permanent în țară, nu și diaspora. Liderul PCRM s-a arătat îngrijorat de faptul că și aceste alegerile parlamentare se vor desfășura cu încălcări grave, nu este exclus că și de această dată vor vota și morții.

 

 

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0